Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs had ik een tentamen. Dit was een tentamen in het Engels. Hier heb ik een 5,4 voor behaald, wat dus 0,1 punt te weinig is voor een voldoende. Bij de inzage vielen mij twee dingen op.
1. Er was een vraag, waar ik een woord verkeerd heb vertaald. In plaats van het antwoord oplossen op manier A, heb ik het daarom op manier B gedaan. Het ging over wanneer men zich mag verdedigen bij A "occured attack" of B "antiperend". Indien er geen sprake was van een vertaalfout, was het antwoord perfect, ook al is het door de vertaalfout nu voor de andere mogelijkheid opgelost. Toch heb ik geen punten gekregen voor dit gehele antwoord.
Mag dit?
2. Bij meerdere vragen heb ik antwoorden gegeven, die niet in het antwoordenmodel staan. Toch weet ik zeker dat ze juist zijn, omdat het zo behandeld is in de onderwijsgroepen.
Is het toegestaan om zo strikt conform het antwoordenmodel na te kijken, dat er geen punten worden toegekend aan juiste antwoorden die niet in het incomplete antwoordenmodel staan?

Kortom, kan ik mij beroepen op dat ik een te laag cijfer heb gekregen en dat mij meer punten toegekend dienen te worden?

Wat vervelend dat u net geen voldoende hebt behaald. Docenten hanteren vaak inderdaad een standaard antwoordenmodel die zo goed als mogelijk aansluit bij de vraag. Dat wil echter niet zeggen dat uw antwoord fout is, maar u zal dan met goede argumenten moeten komen om het tegendeel te bewijzen. Ik raad u aan schriftelijk uw klacht neer te leggen bij de desbetreffende sectie en als dat geen resultaat heeft bij de commissie die veelal genoemd is in het studie- of examenreglement. Daarin is vaak de procedure beschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag