Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een paar maanden geleden ben ik een aantal keer naar de fysiotherapeut gegaan. Tot vorige week heb ik daar geen factuur van gekregen. Vorige week kreeg ik echter een brief waarin ik gevorderd werd het bedrag te betalen. Daarnaast moest ik rente én incassokosten betalen. Dit, terwijl ik geen aanmaning heb ontvangen. Zo ver ik het heb gelezen betekent geen aanmaning geen incassokosten. Klopt dat? En betekent dit dan ook dat ik in mijn recht sta als ik alleen de hoofdsom betaal?

Als er een aanmaning wordt gestuurd dan dient u nog de gelegenheid te krijgen (meestal 14 dagen) om alsnog daarbinnen te betalen. Ook worden er incassokosten en wettelijke rente aangekondigd als u niet betaalt. Het is dus juist dat u eerst aangemaand dient te worden voordat er kosten in rekening gebracht mogen worden. Ik raad u aan het incassobureau en de fysiotherapeut te melden dat u geen factuur hebt ontvangen en dat u alleen de hoofdsom gaat betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Waarschijnlijk is die aanmaning wel verstuurd, maar heb ik hem niet ontvangen.
Het incassobureau gaat er niet mee akkoord en zij eisen ook de incasso- en rentekosten.
Echter, zij kunnen niet aantonen dat ik de brief heb ontvangen aangezien de brief niet aangetekend is verzonden. Ik weiger dus de andere kosten te betalen. Zij zeggen dat ik dan naar het kanton moet, maar bij wie ligt nu het initiatief voor de volgende stap?


De fysio en/of het incassobureau zal moeten bewijzen dat u de aanmaning hebt ontvangen. Lukt dat niet dan bent u in beginsel niet gehouden om de extra kosten te voldoen. Het lijkt mij dat de fysio/incassobureau de volgende stap dient te zetten, aangezien u aangeeft niet te zullen betalen. Wilt u hulp bij de eventuele volgende stap dan kunt u direct contact met mij opnemen via de button.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag