Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een koopwoning, waarbij ik met een x aantal andere bewoners eigenaar ben van een mandelig overdekt binnenterrein. Iedere eigenaar moet door dit overdekte binnenterrein om de voordeur van zijn woning te bereiken. Als enige eigenaar is mijn achtertuin ook uitsluitend te bereiken via het overdekte binnenterrein met een aparte deur die alleen door mij gebruikt wordt. Deze deur hoort tot het mandelig terrein, maar heeft als functie om mijn terrein af te sluiten. Ik vind het vervelend dat alle bewoners, andermans visite of wie dan op ieder moment vrije toegang heeft vanuit het mandelig terrein tot mijn tuin. Ik vind het inbreuk op mijn privacy, maar ook een heel onveilig gevoel. Ik wil daarom mijn tuin heel graag afsluiten, maar heb geen idee wat daar mijn rechten in zijn. Hoop dat iemand mij uitsluitsel kan geven

Er is voor u gevestigd een mandelige zaak op een mandelige zaak. U hebt het alleenrecht tot de deur dus waarom doet u er geen slot op?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Excuus dat ik uw antwoord niet goed begrijp, met name de eerste regel mbt een mandelige zaak op een mandelige zaak? Begrijp ik het goed dat ondanks de deur behoort tot de mandelige zaak, deze door mij afgesloten mag worden dmv een slot, omdat deze alleen toegang verleent tot mijn tuin en daarmee uitsluitend door mij wordt gebruikt?


Ja want aan uw zijde van de tuin bent u als enige gerechtigd daar te komen. Als er een hek of een deur staat op de erfgrens van het mandelig terrein en uw terrein is dat ook een mandelige zaak ( het hek, de deur schutting, muur etc). U begrijpt het dus goed.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag