Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte,

Is het mogelijk als moeder, wegens het welzijn van mijn kind, de vader uit het gezag te zetten ?

Zo ja gaat dit altijd gepaard met jeugdzorg of is dit niet altijd noodzakelijk?

Mijn ex heeft mij en mijn 2 kinderen (waarvan 1 van hem) met de nodige bedreigingen en agressie na al een periode die niet veel beter was op straat gezet. Gelukkig heb ik voor die tijd onszelf een huisje weten te vinden en konden wij snel verhuizen.
De 1e verjaardag van mijn dochter waarvan hij de 'vader' is heeft hij niet eens gehaald. Nog geen maand nadat wij weg waren heeft hij een nieuw kind verwekt bij zijn nieuwe vriendin. Een vriendin die in afrika heeft gezeten wegens een speed verslaving welke nog niet is opgelost.. Ook mijn ex heeft last van verslavingen zoals gokkken drank en drugs. Hiervoor is hij bij de huisarts geweest maar is daar uiteraard mee gestopt. Het beƫindigen van de relatie was tenslotte makkelijker. En nu heeft hij een vriendin die exact hetzelfde doet en komt er nog eens een kind waarvan ik mijn dochter die hiervoor blijkbaar aan de kant is gezet behoeden.
Ik wil mijn kind geen seconde meer daar naartoe brengen. Alle stress die dat gaat opleveren wil ik haar voor behoeden. Het is al erg genoeg allemaal.
Genoeg is genoeg. Maar hij heeft zijn rechten .. Die komen hem alleen van pas als hij mij kan dwars zitten verder is hij er niet voor haar..... Vandaar mijn vraag...

Ik verneem graag.
alvast bedankt.

Het is mogelijk een wijziging van het gezag aan te vragen. Het is wel van belang dat er aangetoond kan worden dat dit in het belang van het kind is aan de hand van een dossier. Gezag moet overigens los worden gezien van omgang. Dit recht kan er nog steeds zijn, voor een ontzegging van omgangsrechten geldt ook het belang van het kind als criterium. De Raad oor de Kinderbescherming kan in beeld komen om de rechter te adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag