Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste juristen,

Ik(hoofdbewoonster) huur een woning van de woning coöperatie(verhuurder) in Schiedam al bijna 6 jaar(onbepaalde tijd) Ik heb een dochter van 6 jaar. Hiernaast woont mijn broer en zijn gezin al 3,5 jaar bij mij in(ze staan ook al die tijd ingeschreven in GBA op mijn adres). Zij hebben inmiddels een contract getekend voor hun eigen huurwoning via dezelfde coöperatie. Ik betaal tijdig mijn huur en ben geen last voor de buren, nog buurt. Ik huur een 4-kamerwoning, in een flat waar meer dan 95% koopwoningen zijn.
Momenteel loop ik stage in het buitenland.

Zonder enig mededeling is een medewerkster van de verhuurder langs geweest opzoek naar mij, hoofdbewoner. Ze heeft mijn schoonzusje gesproken, die het Nederlandse taal niet bemachtigd(ze woont sinds 6 mnd in NL op mijn adres,ingeschreven in GBA). Zij krijgt extra les via school voor Nederlands. Zelfs bij haar sollicitatiegesprek moest ik aanwezig zijn om te tolken.

N.a.v. dit gesprek heeft zij zonder mijn verhaal te vragen, zonder mij de gelegenheid te geven om bewijzen te verzamelen, een brief samengesteld, waarin ze mij verwijst van onderhuren aan derden. Hiernaast wordt mij verweten van inadequaat gebruik van mijn woonruimte/hoofdverblijf wegens mijn afwezigheid voor studie.

Per 26 april moet ik mijn huur opzeggen, anders wordt mijn dossier doorgespeeld naar de advocaat van woningcoöperatie(verhuurder).

Ik heb vandaag met de desbetreffende medewerkster gesproken over haar gebrekkige onderzoek en zij geeft heel killig en onverschillig aan dat het aan mij de taak is om het tegendeel te bewijzen.

Ik heb toestemmingsbrief van leerplichtambtenaar, schoolverklaring, stagecontract, inkomen(studiefinanciering) en toeslagen en ook

Mag er zonder mijn toestemming mijn woning onderzocht worden door de coöperatie en zo'n brief samenstellen zonder mijn verhaal te vragen? Hoe kan ik het beste handelen aangezien de tijd zo kort is?

De rode draad hier is dat u zonder toestemming van de verhuurder uw huis hebt onderverhuurd. De vraag is wanneer zij dit hadden kunnen en moeten weten zodat u nog kunt stellen dat er sprake is van impliciete toestemming. Misschien kunt u ook het tegendeel bewijzen , dat u niet onder verhuurde, maar mogelijk had u dan toch toestemming nodig. Voor het overige kunt u nog stellen dat de zaken al geregeld zijn en dat u op onrechtmatige gronden de aanzegging van ontbinding van het huurcontract wordt voorgehouden, ik denk dat dat stand kan houden bij de rechter. Maar juridische hulp heeft u wel nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag