Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Sinds 2009 werk ik bij een organisatie, hier heb ik een aantal keren een 1-jarig contract gehad welke later is omgezet naar een vast contract. Op dit moment wil ik graag weg en is er de mogelijkheid om bij een soortgelijke organisatie een soortgelijke functie te bekleden. Maar.. ik zie in mijn papieren dat in de verlenging van mijn 1-jarige contract in 2009 => verlenging 1-jarig contarct in 2010 een concurrentiebeding is opgenomen zonder KM-beperking. Ik ben op dit moment op zoek naar de papieren van mijn vaste overeenkomst om te bekijken wat hierin staat opgenomen. Kunt u mij informatie geven of het genoemde concurrentiebeding van toepassing is of dat dit niet meer zo is, gezien er geen km beperking in staat? Overigens hebben beide bedrijven locaties in het oosten van Nederland maar kom ik nu eventueel wel meer dan 80 km van mijn huidige standplaats te werken.

Ik hoor graag,

Met vriendelijke groet.

Het concurrentiebeding lijkt wel geldig, hoewel het de vraag is of een rechter u er aan zou houden omdat het wellicht te ruim is, gelet op het ontbreken van enige afstand. De rechtspraak hierover is zeer casuïstisch en ik kan u niet meer in detail adviseren. Wel raad ik u aan om niet zonder enige regeling of afspraak een andere baan te accepteren die in strijd zou kunnen zijn met het concurrentiebeding. De risico's die daaraan verbonden zijn wilt u niet lopen.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Boogaard het volgende. Op basis van het oude contract heeft hij gelijk. De tekst van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (vast contract) is echter bepalend. Om die reden moet u kijken of ook daar een non-concurrentiebeding (ncb) is opgenomen. zo ja -. zie Boogaard en ga dan naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Zo niet, dan heeft u geen last van het ncb.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Zojuist heb ik ook mijn ondertekende ovk ontvangen voor onbepaalde tijd, helaas staat hier precies hetzelfde concurrentiebeding in opgenomen :( Weliswaar zonder km-gebied. Ik heb het bij mijn huidige organisatie niet meer naar mijn zin en het maken van een doorgroei wordt tegengehouden. Er is geen standaard jurispredentie beschikbaar die mogelijk dit voorbeeld beschrijft? In ieder geval bedankt voor het advies en ik ga proberen via de rechtsbijstand met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat in contact te komen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag