Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Bijna twee jaar geleden ben ik gescheiden. Mijn ex en ik hebben co-ouderschap over onze zoons van 10 en 8 jaar. Nu hebben we allebei inmiddels een nieuwe relatie. Zij heeft nu een partner in Belgiƫ. Nu wil ze daar naar toe gaan verhuizen en wil onze zoons meenemen. De jongens zijn in onze huidige woonplaats opgegroeid, gaan hier naar school en hebben hier hun familie en ook hun sport. We zorgen 50/50 voor ze. Onder geen beding ga ik akkoord met een verhuizing naar Belgiƫ. Ook de door haar aangedragen tussenoplossingen gaan vragen eigenlijk alleen offers van de jongens en van mij. In alles wat ze voorstelt zien de jongens mij minder en haar meer. De jongens geven zelf aan pertinent niet weg te willen.
Mijn vraag is eigenlijk of zij bij een eventuele rechtszaak kans heeft haar zin te krijgen. Er spelen geen grote conflicten tussen ons. De jongens zijn graag bij beide en zijn gek van onze nieuwe partners. Mijn angst is uiteraard dat een rechter haar steunt en toestemming geeft. Is mijn angst terecht?

Er zijn meerdere zware criteria waar aan getoetst zal worden, maar de ervaring bij een co-ouderschap is dat een rechter niet snel vervangende toestemming geeft voor een verhuizing. Immers, dit heeft grote gevolgen voor het co-ouderschap. De belangen van de kinderen staan voorop. Voor eventuele rechtsbijstand, wanneer er wel een procedure komt, kunt u desgewenst met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag