Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter is het niet eens met de omgangsregeling gesteld door de rechtbank eind maart jl: ze hebben kort samen gewoond (paar maanden kind is 4). Hij was/is geweldadig, er lopen 2 aangiftes (waar het kind bij was). Kind is niet erkend, en toch heeft de rechter zijn ruime aanvraag toegekend. Mijnheer heeft bij jeugdzorg aangegeven samen te wonen (nadat hij zij n huidige vriendin 2 weken kende, nu 4 maanden) Inmiddels bij haar uitgeschreven omdat de deurwaarders voor hem aan de deur kwamen. Mijn dochter vind de omgang niet erg maar wel onder toezicht en langzaam opbouwen en daar heeft de rechtbank geen gehoor aangegeven. Er valt niet met hem te praten en hij terroriseert en regeert door angst. Mijn dochter is heel erg ziek geweest en kan de spanning niet aan. Kan dit ook een reden zijn om de omgangsregeling tegen te kunnen gaan? Het is toch niet in het belang van het kind dat een ouder door de hevige strijd eraan onder doorgaat?

In ieder geval is het bij een door een rechter opgelegde beslissing mogelijk om binnen 3 maanden na de datum van de beslissing in hoger beroep te gaan. In dat geval wordt de zaak nogmaals door 3 rechters beoordeeld. Mogelijk kan dit tot een andere uitslag leiden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is per direct uitvoerbaar, we hebben vakantieplannen volgende week. Mijn dochter heeft juist de rechter gevraagd om contact via ontvangsthuis en rustig opbouwen en de rechter heeft het genegeerd. Ze heeft hem GEEN contact ontzegd. Hij moet het kind notabene ophalen bij haar thuis en afspraken maken als een van de 2 niet kan (dit terwijl overdidelijk is gebleken dat mhr doet wat hij wilt wanneeer het hem uitkomt met geweld) Na de uitspraak begonnen de dreigement en eisen meteen aan zijn kant. Mijn dochter is nu zo bang dat ik bang ben dat ze instort (ze is juist herstellende) Ik heb aangegeven om spoed proces aan te vangen en omgangsregeling te laten escaleren. Ze gaat naar onderduikadres na vakantie om zitting af te wachten.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag