Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede morgen,

Graag stel ik een vraag, of ik hoop dat ik goed zit bij jullie.

Door re-integratie moet ik omscholen, zit al bijna 2 jaar in ziektewet. 25 april wordt WIA aangevraagd.
Nu wil ik omscholen tot medisch secretaresse.
Ik ben bij 2 opleidingen gaan google en info opgevraagd. omdat er geen stage bij deze opleiding zit, is hij niet landelijk erkend. Maar je krijgt wel een diploma..

Wat betekend dit voor een baan zoeken?
Kan ik met deze niet landelijk erkende diploma's wel aan het werk.
Ik heb dit nl eerder meegemaakt. en heb een diploma assistent artsenpraktijk van uit foreest instituut. Waar ik niet mee aan de slag kan, die geld alleen in het ziekenhuis waar ik de opleiding heb gedaan.

Ik hoop dat u mij er antwoord op kunt geven.

Met vriendelijke Groet,

Of een opleiding die je hebt gevolgd al dan niet door de overheid is erkend, zegt niets over de omstandigheid dat je geen baan zou kunnen vinden. Als de overheid een opleiding heeft erkend, dan valt die dus onder de onderwijsinspectie. Dergelijke opleidingen staan vermeld op lijsten met door de overheid erkende opleidingen. Dit betekent o.a. dat voor een dergelijke opleiding eventueel studiefinanciering aangevraagd kan worden of een ouder voor een minderjarig kind dat uit huis woont i.v.m. onderwijs, dubbele kinderbijslag kan krijgen. Het wil niet per definitie zeggen dat je niet aan het werk raakt met een diploma van een niet erkende opleiding op zak. Het is een vrije markt en werkgevers zijn vrij om te bepalen wie zij aannemen en de eisen die zij aan hun werknemers stellen m.b.t. opleiding en werkervaring. Wellicht kan dat anders zijn als die werkgever aangesloten zit bij een branche, die wel eist dat die werkgever werknemers in dienst heeft die beschikken over een bepaalde erkende opleiding. Het is maar net waar een werkgever en branche waarde aan hecht en dat heeft ook weer te maken met maatschappelijke, dan wel economische erkenning. Het kan zijn dat de werkgever waar u wilt solliciteren, voldoende waarde hecht aan de opleiding die u heeft gedaan, erkend of niet. Vaak is werkervaring minstens zo belangrijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag