Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben afgelopen week 65 jaar geworden. Nu stopt de wao-hiaatuitkering met ingang van deze datum. Dit zonder enig bericht of iets waar ik op terug kan vinden dat het stopt. Mijn WAO uitkering loopt door 66 jaar. Kan dit zomaar?

De aanpassing van de AOW-leeftijd heeft inderdaad gevolgen voor de WIA-hiaatverzekering. Helaas zijn er maar een paar verzekeraars die de verzekering laten aansluiten op deze verhoging. mensen die dus al een hiaat-verzekering ontvingen, komen nu met een gat te zitten. Kortom, verzekeraars geven vooralsnog aan het verhoogde risico niet te repareren. Het feit dat u er geen berichtgeving heeft gehad, is waarschijnlijk omdat de verzekeraar in de voorwaarden toezegging heeft gedaan tot de 65e jarige leeftijd. Dus op het moment dat u 65 jaar wordt, stopt deze WIA-hiaatverzekering. Het was natuurlijk wel netter geweest van de verzekeraar als deze u hierover had geïnformeerd en dat u dus mogelijk met een AOW-gat komt te zitten. Hoe dan ook, u kunt er dus weinig tegen ondernemen, helaas.

U kunt bij de uitvoeringsinstantie die de AOW uitvoert nagaan of u aanspraak kunt maken op een overbruggingsregeling en die eventueel aanvragen. Een dergelijk overbruggingsregeling is om dit AOW-gat te vullen en geldt voor mensen die voor 1 januari 2016 o.a. een particuliere WIA-hiaatverzekering ontving. Op de website van die instantie kunt u er informatie over vinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag