Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb bezwaar ingediend op een navorderingsaanslag inkomstenbelasting. Aan mijn bezwaar is tegemoet gekomen. Klaar zou je denken.

Nu ontvang ik een brief dat ze het fout hebben gedaan en ik de, positieve, uitspraak op bezwaar als niet verzonden kan beschouwen.

De vraag is mag de inspecteur terugkomen op een eerdere uitspraak op bezwaar? In welke wet of jurisprudentie kan ik dit terugvinden?

Hartelijk dank!

De belastingdienst kan niet zomaar een begunstigende beslissing op bezwaar intrekken. Ik raad u aan een procedure te starten tegen de vervangende beslissing op bezwaar. Als u wilt, kan ik u daarmee helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank voor uw antwoord. Dit verwachtte ik al. Het zou raar zijn als de burger naar de rechter moet en het overheidsorgaan maar wat kan doen. Echter in de wet is hier niets over terug te vinden. Ik zou graag willen weten waar in de Awb of AWR staat dat een beslissing op bezwaar definitief is.


Dit is meer uitgewerkt in de rechtspraak. Een mooie beschouwing over dit onderwerp kunt u via onderstaande link nalezen.

http://media.leidenuniv.nl/legacy/de-intrekking-van-begunstigde-beschikkingen-door-bestuursorganen.pdf

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag