Stel vraag

Particulier


Goedendag,

Wij hebben een vakantie huisje gehuurd via een grote organisatie. Het gaat hierbij om een hondvriendelijk huisje. Maar onze hond heeft schade aan de salontafel gemaakt(aan de hoekjes gekauwd) De salontafel paste de niet bij de rest van de interieur. Nu vraagt het vakantiepark een nieuwwaarde prijs van 399 euro. Het gaat hierbij om een salontafel van max 100cm x 100cm.

Mag dit zomaar?

PS wij zijn niet beroert om eventuele boete te betalen, maar dit is bijna de helft van de hele vakantie prijs.

Vaak wordt veroorzaakte schade vergoedt op basis van de dagwaarde en niet de nieuwwaarde. Dit is in de polisvoorwaarden opgenomen. Het vakantiepark dient de schade te melden bij zijn verzekeraar en ik raad u aan niet zomaar enig bedrag te vergoeden voordat de verzekeraar is ingeschakeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het vakantiepark is een tussenpersoon en kan het niet verhalen op hun verzekering. En hun moeten een nieuwe tafel kopen en daarom vragens ze een nieuwwaarde. Dan hadden we het maar niet moeten slopen( aldus het vakantie park)


In beginsel kan de schade gemeld worden bij de verzekeraar van de eigenaar van het vakantiehuisje. De tussenpersoon zou hiervoor zorg moeten dragen. Kan de tafel niet verhaald worden op die verzekeraar (wat op zich uitzonderlijk is) dan dient u dit zelf te vergoeden, waarbij ervan uitgegaan wordt dat het om een redelijke vergoeding moet gaan in verhouding tot de schade. Een nieuwprijs is hierbij onredelijk. Ik raad u aan de tussenpersoon hiervan schriftelijk melding te doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Duidelijk, bedankt voor de uitleg.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag