Stel vraag

Particulier


Goedemiddag,

Op 23 januari 2012 ben ik gevallen met de fiets en is mijn elleboog gebroken. Na 2 operaties in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein ben ik op 3 november 2014 in Breda opnieuw geopereerd waarbij een totale elleboogprothese is geplaatst.
Als gevolg hiervan heb ik een lichamelijke beperking. Immers: ik mag de arm maximaal belasten met 2.5 kilogram en ik heb chronische pijn.

Bij 'Even Apeldoorn bellen' heb ik een woonverzekering afgesloten. In deze verzekering is tevens een ongevallenverzekering opgenomen die uitkeert bij blijvend letsel.

De verzekering geldt voor mij (de verzekerde), over de gehele wereld, ik heb bijtijds onze verhuizing doorgegeven i.v.m. de opstalverzekering,

Artikel 15 van de voorwaarden vermeld:

15.
Wanneer meldt een verzekerde een ongeval?
Meld het ongeval zo snel mogelijk.

In elk geval binnen 3 dagen.

Bij overlijden melden de nabestaanden het ongeval binnen 48 uur.
Meldt u het on
geval later? Dan bewijst u dat u er niets aan kon doen en dat het letsel niet is verergerd.
Na 5 jaar betalen wij niet meer.

Nu begrijpt u denk ik waar de schoen wringt. Ik heb het ongeval nooit gemeld bij Centraal Beheer (omdat ik niet van deze voorwaarde(n) afwist.

Mijn vraag:
Welke weg moet ik bewandelen om alles bij de verzekering in gang te kunnen zetten?

Allereerst dient u een verzekering te hebben afgesloten voor het ongeval. Vervolgens dient u in de polis na te gaan of de letsel dient samen te hangen met een ongeval in de sfeer van de woonhuis of dat dit buiten die gevallen om ook wordt vergoed. In de polisvoorwaarden zal ook zijn opgenomen dat u bij letsel onverwijld opgave daarvan moet doen en al het mogelijk om deze letsel te beperken en anders er geen recht op uitkering bestaat. De verzekeraar kan u aldus weigeren, tenzij u hele goede redenen hebt waarom u zich niet hebt aangemeld. Ik raad u aan schriftelijk alsnog melding te doen van de letsel en een beroep te doen op coulance of eventuele hardheidclausules die van toepassing kunnen zijn bij de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag