Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wij kunnen een smalle strook tuin die aan onze tuin grenst van de buren huren voor een klein bedrag per jaar ( verkopen willen ze niet)

-waar moeten wij rekening mee houden als wij huurcontract maken?
-als huurtermijn bv 10 jaar is en de buren verkopen hun huis binnen die 10 jaar wat gebeurd er dan met het huurcontract?
-kunnen de nieuwe buren het huurcontract stopzetten omdat zij die grond wel zelf willen gaan gebruiken?

Het huurcontract eindigt zodra de termijn eindigt , er een andere eigenaar is die het contract niet wenst over te nemen. In de bepalingen van het huurcontract kan een mogelijkheid worden opgenomen van tussentijdse opzegging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

vriendelijk bedankt voor uw reactie. Als ik het dus goed begrijp kan het dus zo zijn als wij een huur contract hebben voor bv 10 jaar en de buren verkopen hun huis over 5 jaar en de nieuwe buren willen die grond erbij hebben dat het contract ontbonden kan worden omdat zij die grond willen hebben...? begrijp ik het zo goed?


Koop breekt geen huur, ook niet de huur van een stukje grond. Maar in dat laatste geval mag er wel van worden afgeweken in voorwaarden. Bovendien kan de opvolgende partij dringende reden aanvoeren voor eigen gebruik. Uw buren kunnen dus een dergelijke voorwaarde wel opnemen in het contract. Doen zij dat niet, dan staat u wel sterker.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag