Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, mijn man heeft een hogere functie gekregen met de daarbij behorende werkzaamheden. Dit is allemaal mondeling gedaan. Zijn contract is niet aangepast.
Nu vind mijn man dat de beloning er ook naar moet zijn. Vind ik ook, hij werkt meer en is laat thuis.
Na gesprek met zijn leidinggevende is de conclusie dat loonsverhoging er niet in zit. Zijn bonus zou verhoogt kunnen worden van 2 naar 3% maar dit blijft bonus...
Ik vind dat mijn man zich maar weer aan zijn contract moet houden en de daarbij behorende werkzaamheden. Hij heeft niks op papier over zijn nieuwe functie. Wat raad u aan om te doen.

Allereerst moet ik u voorhouden dat ook mondelinge afspraken geldig zijn en dat er voor aanpassingen aan de arbeidsovereenkomst dus niet per se iets op schrift hoeft te staan. Wanneer uw man deze nieuwe functie onvoorwaardelijk heeft geaccepteerd, dan zit hij er aan vast. Heeft hij dat gedaan onder de voorwaarde dat zijn salaris zou worden aangepast, dan zou hij nog terug kunnen naar zijn oude functie. Dit blijft echter allemaal een kwestie van onderhandelen, ook om de verhouding met de werkgever zo goed mogelijk te houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag