Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,

Sinds 1,5 jaar verblijf ik in Nieuw Zeeland. Voordat ik hier heen kwam had ik ook een eigen zaak die op de achtergrond sluimerend (geen inkomen of uitgaven) doorloopt.

Sinds een half jaar woon en werk ik hier in NZ, en probeer ik me uit te schrijven in NL. Ook probeer ik mijn zaak te beeindigen.

Ik loop ogenschijnlijk tegen enkele tegenstellingen aan in de NL overheid, waardoor de belasting, verzekering, kamer van koophandel en andere instanties me benaderen voor transacties.. en ze zijn nogal tegengesteld.

Ik vind dit heel complex, en wil dit graag de gehele uitschrijving goed aanpakken voordat het CAK boetes verhoogd.
Ik zoek hulp bij hoe en per wanneer het voor mij het beste is mij uit te schrijven uit NL (op papier: nu, 6 mnd geleden, 8 mnd geleden), werk en prive, en hoe dit in goede banen te leiden met alle instanties (gemeente/ belasting/ Justis / KVK / verzekeringsmaatschappijen etc).

Is het mogelijk hier een chat of skype afspraak voor te maken? Wat dien ik daarvoor te doen? Ik zou dat enorm op prijs stellen.

Hartelijk dank,

U kunt u via uw digd bij de gemeente waar u staat ingeschreven, uitschrijven. U had dit feitelijk eerder moeten doen, namelijk toen u verhuisde. Maar goed. Volgens mij kunt u ook bij de Kamer van Koophandel uw bedrijf uitschrijven, of eventueel u staakt . Dit moet allemaal op afstand mogelijk zijn, dus ik begrijp niet goed waar het probleem ligt. Het zou de juiste volgorde kunnen zijn, dan in dat geval zou ik eerst het bedrijf stoppen en dan uitschrijven. in het emigratiejaar krijgt u te maken met de Nederlandse belastingdienst en de afrekening van zaken. Kunt u meer specifiek omschrijven waar het probleem ligt bij welke instantie? U zou ook een ander kunnen machtigen om voor u de zaken te regelen in Nederland, ook via uw digd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag