Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


We hebben op 12 januari via een website een tafel besteld en betaald. De levertijd was 5 tot 6 weken. Na lang wachten werd de afspraak gemaakt dat de tafel op 1 maart geleverd zou worden. De leverancier is die avond niet verschenen. De volgende dag telefonisch contact gezocht met de verkoper. Die gaf aan dat er een sterfgeval in de familie was en dat hij zijn vingers gebroken had. Wij hebben aangegeven dat we het netjes hadden gevonden als hij even gebeld had. Nieuwe afspraak gemaakt voor levering op 10 maart. Wederom geen tafel en (vooraf) geen contact gehad met de verkoper. Wij hebben toen een aantal keer gebeld. Moeilijk contact te krijgen. 15 maart uiteindelijk contact. De verkoper gaf toen aan dat hij de tafel niet kon vinden in het magazijn en dat zijn rookmachine kapot was. Op 31 maart contact gehad dat de rookmachine vervangen was en dat er geleverd kon worden op 12 april. Hiervan heeft hij ons een bevestiging per mail gestuurd. We hebben van te voren gebeld, 12 april in de ochtend, of hij echt zou komen dit keer. Hij was geenszins van plan om 's avonds de tafel te komen brengen en liet dat duidelijk merken. De rookmachine moest nog getest worden en hij liep enorm achter met veel orders. We hebben aangegeven dat we vinden dat hij ons niet goed behandeld en dat we hier niet van gediend zijn. Op dinsdag 18 april zou hij ons terugbellen over de stand van zaken. Tot nu toe geen contact met de verkoper gehad. We hebben regelmatig gebeld en zijn voicemail ingesproken. Inmiddels is de voicemailbox vol. Op 22 april een mail gestuurd met het dringende verzoek contact met ons op te nemen. Tot nog toe is dat niet gebeurd.

Graag ontvangen we advies over hoe we deze verkoper moeten benaderen om hem in gebreke te stellen en ons geld terug te vorderen.

U dient de verkoper formeel schriftelijk in gebreke te stellen om de tafel zo spoedig mogelijk te leveren doch bv binnen x dagen, bij gebreke waarvan u de koop zult ontbinden en eventuele schade die u lijdt op hem zult verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag