Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, hierbij vraag ik om raad over mijn situatie. Zo compact mogelijk samengevat: Vorig jaar heb ik een piano gekregen, en mijn toenmalige vriendin bood aan dat hij bij haar in huis mocht staan (een rijtjeshuis). In december vorig jaar kwam onze relatie tot een eind, en ze wil ervan af. Daarvoor heb ik begrip getoond, ik wil hem graag houden en zoek sinds januari dit jaar actief naar een plek waar hij kan komen te staan (bij mij in huis gaat op 2 hoog met een smal trappenhuis niet lukken). Tot nu toe zonder succes. Deze week heeft ze me per aangetekende brief opeens gesommeerd de piano uiterlijk 15 mei te verhuizen, anders gaat ze ervan uit dat ik 'm niet meer in bezit wil hebben, doet ze 'm zelf de deur uit, en zullen de kosten, die daarbij eventueel komen kijken, op mij verhaald gaan worden, zo schrijft ze. Daarop heb ik haar laten weten dat ik de piano in bezit wil houden, dat ik nog steeds moeite doe om een andere plek ervoor te vinden, en dat ik niet bereid ben om kosten, die zij op eigen initiatief maakt, voor haar te dragen.
Mijn vragen aan u: kan ze zich zomaar van mijn bezit ontdoen, omdat het bij haar in huis staat en ze er vanaf wil? En kan ze de kosten, die ze eventueel maakt voor een pianotransport, dat op haar initiatief plaatsvindt, op mij verhalen? Zo nee, hoe kan ik me hiertegen het beste weren? Zo ja, welk bedrag ben ik wettelijk verplicht daarin bij te dragen? Kan ik dat aanvechten of in beroep gaan of iets dergelijks? (Ik heb nog nooit zoiets aan de hand gehad, dus ik vraag maar raak)
Al of niet ter zake doende verdere informatie: ik woon zo'n 140 km van haar verwijderd in Duitsland, heb geen auto of aanhanger, dus een verhuizing is, zelfs als ik morgen een locatie vind, voor 15 mei waarschijnlijk niet te regelen.
Alvast hartelijk dank voor uw advies...

Ja dat mag zij doen. Ik adviseer u te onderhandelen over de periode dat de piano nog gratis gestald staat, maar ze hoeft er niet mee akkoord te gaan. Het enige wat u kunt eisen is een redelijke termijn, voor een stoel of kleding een andere dan voor een piano. Ook de reisafstand is een relevante factor. Als uw ex zich niet houdt aan de eisen van redelijkheid van opzegging van een overeenkomst van bewaarneming, ( dat is het ) kan er misbruik van recht worden aangenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag