Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Heer/Mevrouw,

Door de omstandigheden was ik niet in staat om huur te betalen. Eerst betalingsregeling gemaakt met de instatantie waar ik dus van huur. Afbetalingen nagekomen. Vervolgens wordt het alsnog doorgestuurd naar incasso bureu. Vervolgens weer opnieuw betalingsregeling getroffen bij incasso. Zowel huur als de bedrag dat afgesproken is heb ik afgelost. Krijg ik vervolgens alsnog ambachtelijk stuk in mijn post. Ik heb contact opgenomen met incassobureau weten ze vrij weinig van en verzoeken alleen om per email bewijsstukken te sturen. Vandaag alle bewijsstukken vestuurd zowel van wat er afgesproken is als dat er betaald is OP TIJD. Nu afwachten op reactie. Wat zijn mijn rechten en plichten? Aangezien dat er in ambtelijk stuk wordt mee gedreigd met een uitzetting?

U schrijft niet om wat voor ambtelijk stuk het gaat. Wanneer dat een dagvaarding is, dan is het zaak om daar tijdig op te reageren om te voorkomen dat er een verstekvonnis komt. Als u aan de aflossingsregeling hebt voldaan, dan zou daarmee de discussie ten einde moeten zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Het is juist wat mr. Boogaard antwoord. Als u de betalingsregeling steeds bent nagekomen, bestaat er geen grond/aanleiding om de huurovereenkomst te beƫindigen en ontruiming te vorderen. Als u nu bent gedagvaard, raad ik u aan om actie te ondernemen. Desgewenst kan ik u hiermee helpen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de overheid betaald en u bent slecht een geringe inkomensafhankelijke eigen bijdrage te voldoen. U kunt dit nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag