Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als ik een nieuw arbeidscontract (bij een nieuwe werkgever) teken, kan ik deze voor aanvang van de werkbetrekking (dus voor de eerste werkdag volgens het contract) opzeggen? Wat zijn de (mogelijke) voorwaarden en gevolgen?

Indien er sprake is van een proeftijd kunt u binnen die proeftijd op ieder moment onmiddellijk opzeggen. Is er geen proeftijd, dan zult u zich ook voor eerste werkdag aan de opzegtermijn moeten houden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Er is in mijn geval geen sprake van proeftijd ivm een contract korter van 6 maanden. Betekent dat dan dat - als ik opzeg na tekenen voorafgaand aan de eerste werkdag - ik toch een maand (= het opzegtermijn) zal moeten houden, en ik dus wel een maand zal moeten werken?


Indien er een contract voor bepaalde tijd is dan zult u dat zelfs uit moeten werken, tenzij er in het contract uitdrukkelijk de mogelijkheid van tussentijdse opzegging is opgenomen. Uiteraard kunt u altijd proberen met de werkgever tot een andere regeling te komen. Veel werkgevers hebben er ook geen behoefte aan om een werknemer te houden die eigenlijk weg wil.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag