Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een proefabonnement bij een sport- en slankstudio in Bergen op Zoom maar wens hier van af te zien. Er is slechts 1 toilet aanwezig en geen doucheruimte en in de kleedkamers is er geen verwarming en stromend water. Ik vind dit een serieuze tekortkoming.

Zij verplichten mij echter mijn proefabonnement uit te zitten voor een maandelijks bedrag van 67,50 euro.

Hoe kan ik dit proefabonnement stopzetten?
Dank voor uw advies

Ook een proefabonnement moet voldoen aan de eisen die u mocht verwachten op grond van de aangeboden diensten. Dus het hangt er wel vanaf wat u is aangeboden en/of men tekort komt. U dient een ingebrekestelling te sturen en daarin ook een verzuim want het ligt niet voor de hand dat de tekortkomingen binnen de proefperiode zullen worden opgelost, dan daarna eist u uw geld terug. En zegt u natuurlijk ook het afnemen van een vervolgabonnement op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie.
Tijdens de kennismaking en rondleiding zijn de kleedkamer noch douches en toiletten aan bod gekomen. Ik heb me hier geen vragen over gesteld aangezien je ervan uit gaat dat deze in elke fitness zaak aanwezig zijn.
Daar naast kamp ik momenteel met tijdgebrek zowel door familiale als professionele redenen. Ik ben hierover reeds met hen in gesprek gegaan maar zij geven hier niet aan toe. Ik kan in hun ogen net zo goed bij aanvang van de dag komen sporten.
Zij zijn bereid het proefabonnement tijdelijk op te schorten maar willen dat ik maandelijks mijn bijdrage blijf betalen. Ik krijg het geld dan terug nadat ik het proefabonnement heb kunnen afmaken. Dit lijkt me niet ok en ik heb dan ook mijn domiciliering stop gezet.
Daarom leek het me een idee om hen in gebreke te stellen en het probleem met de douches en toiletten als argument te gebruiken.
Denkt u dat dit kan?
Alvast bedankt voor uw reactie.


Ik heb u in een prive bericht antwoord gegeven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag