Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb zojuist een brief ontvangen van de belasting dienst dat ik bijna alle kinderopvangtoeslag uit 2015 terug moet betalen. Mijn 3 kinderen gaan 3x per week naar een erkend kinderdagverblijf + BSO (LRK nummers etc kloppen allemaal). De gegevens zijn via een intermediair in oktober 2016 allemaal aangeleverd (zoals in de 4 jaren daarvoor ook). In de berekening op toeslagen.nl zie ik dat de uren in 2016 op 0 staan (wat uiteraard niet klopt). Het enigste wat ik me kan bedenken is dat we wat laat waren met insturen van de gegevens (de laatste dag). Uiteraard ga ik maandag bellen en bezwaar maken, maar ik kan er niet van slapen (het bedrag is ruim 12.000 euro). Iemand enig idee hoe hard zo'n datum is? Hoe maakt mijn bezwaar de meeste kans? Moet ik meteen een advocaat inschakelen en zo ja, wie adviseert u mij? Alvast veel dank voor het antwoorden.

U moet aan de telefoon duidelijk maken dat er sprake is van een kennelijke fout of misverstand die ook kenbaar had kunnen zijn voor de dienst zelf. Eigenlijk is dit geen reden voor bezwaar maar mogelijk is het toch het beste om het bezwaar in te dienen om zo schriftelijk ook om opschorting te kunnen vragen als dat nodig blijkt in voorlopige voorziening ( bij de rechter) maar ik denk dat het in uw geval zo duidelijk is dat dat niet zal gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle antwoord. Ik hoop dat het zo makkelijk opgelost is (maar ik ben niet gerust op de regeltjes/kleine lettertjes van de belastingdienst). Ik heb nog 6 weken de tijd, dus ik zal eerst maar eens bellen morgen. Ik hoop u niet meer nodig te hebben, maar anders kom ik graag bij u terug.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag