Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op de grond waarop mijn woonhuis staat was voor oorsprong een vergunning voor het bouwen van twee woonhuizen. Een aantal jaren geleden is er over het totale gebied waar ook mijn woning onder valt het bestemmingsplan gewijzigd. Het blijkt nu dat ik gebruik wil maken van de mogelijkheid om een tweede woning te plaatsen dat dit a.g.v. De bestemmingsplanwijziging niet meer toegestane is. Ik heb toentertijd geen bezwaar aangetekend omdat ik ervan uitging dat een bestemmingsplanwijziging alleen zou gaan over het gebeid en niet over iets wat in mijn bezit is. Is hier nog iets aan te doen. Ik heb toentertijd ook geen vergoeding ontvangen vanwege vermindering van waarde.

Indien u meer dan 2% waardeverlies heeft door de functieverandering in bestemming kunt u binnen 5 jaar alsnog een planschadevergoeding vragen aan uw gemeenteraad. Ik raad u aan het verzoek door een jurist te laten toetsen , een verzoek moet goed onderbouwd zijn. Verder valt er weinig aan te doen, wellicht een vrijstelling of afwijking mogelijk van het plan maar dat moet onderzocht worden.

Beoordeel dit antwoord:

Het zou hier kunnen gaan om recht op een planschadevergoeding. In dat geval gaat het om zogenaamde directe planschade en is er geen voet van eigen risico van 2 %. M.a.w. de volledige schade zal moeten worden vergoed. Wel van toepassing is dat de bestemmingsplanwijziging niet langer dan 5 jaar geleden is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag