Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een bus gekocht als particulier bij een autohandelaar voor 6700 incl.btw.
Na één dag merkte ik dat de automatische versnellingsbak niet goed functioneerde.
Na contact opgenomen te hebben ging de verkoper het oplossen. Er moest een nieuwe bak onder en verkoper vroeg of ik mee wilde delen in de kosten overheen gekomen om 750 mee te betalen en de bus komt terug . Daar weg rijdend merkte ik dat het nog niet zo goed werkte gelijk gebeld en meneer verzekerde mij dat de olie nog even door de bak moest spoelen.
Na een aantal duizend km goed gereden te hebben en de bus laten ombouwen ivm invaliditeit 550 europees stopt de aandrijving ermee. Weer gebeld en bus terug naar de garage laten brengen 450 euro kosten voor transport nu 6 weken verder verteld hij dat hij de bus terug wil nemen omdat de versnellingsbak nog steeds niet goed is. Nu komt het meneer wil het aankoop bedrag terug storten zonder btw en verdere kosten vergoedingen
Dat kan toch niet zomaar?.

Bij elkaar heeft de bus me rond 8450 euro gekost en meneer wil ongeveer 5400 vergoeden dat is de prijs ex btw.

Alvast bedankt voor reacties

Vriendelijke groet

Het lijkt er op dat u vanaf een ondeugdelijke bus geleverd hebt gekregen die niet voldoet aan uw verwachtingen ervan uitgaande dat u aan uw onderzoeksplicht hebt voldaan. Als de verkoper niet kan of wil repareren dan dient de koop te worden ontbonden. Ik raad u aan de verkoper schriftelijk te melden dat u het volledige aankoopbedrag terug wilt, onder inhouding van de tijd dat u de bus onder u had. Het is de vraag of dit beantwoordt aan het bedrag dat de verkoper wilt terugbetalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag