Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In 2010 heeft mijn ex-partner (met mijn toestemming) geld geleend van de spaarrekeningen van onze kinderen. Hij zou de geleende bedragen terug betalen als zijn letselschade zou worden uitgekeerd (destijds was nog niet bekend wanneer dat zou zijn en hoe hoog het bedrag zou zijn). Tot op heden heeft hij nog steeds niet terug betaald. Ik heb hem meerdere keren gevraagd dat te doen. Ook maakt hij al jaren de in ons convenant afgesproken bedragen naar de spaarrekening van onze kinderen niet over. Inmiddels is hierdoor de totale schuld al opgelopen tot een kleine 20.000 euro!
Elke keer als ik deze schuld ter sprake bent reageert hij niet *(meer). Ik heb in de loop der jaren alle schulden bijgehouden in een excel bestand. Dit bestand stuur ik hem geregeld toe.
Wat kan ik doen om hem te dwingen zijn schuld terug te betalen. Is er juridisch gezien iets mogelijk?

Geachte vragensteller, in antwoord op uw vraag het volgende;

Uiteraard kunt u uw ex-partner daartoe vorderen. Maar dan zult u wel gerechtelijke stappen moeten gaan ondernemen. Tevens, kunt u ook een deurwaarder inschakelen om zo de daad kracht bij te zetten. Daar ik geen kennis heb van de inhoud van uw stukken, ben ik bereid om deze in te zien.

Als het u schikt mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn verstandhouding met mijn ex is verder wel goed. Ik wil niet meteen beginnen met een deurwaarder. De kinderen zijn nog relatief jong dus ik zal nog vaak met mijn ex contact moeten hebben. Wat is het eerste wat ik zou kunnen doen.


Past u wel op voor eventuele verjaring!. Vorderingen uit geldleningen verjaren in beginsel vijf jaar na het opeisbaar worden. Stuur in ieder geval tijdig stuitingsbrieven (per aangetekende post) naar uw ex om de vorderingen opeisbaar te houden.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zie dat ik een onjuist document (verjaringsbrief ipv van stuitingsbrief) heb bijgevoegd. Gebruikt u deze verjaringsbrief niet. Als u mij benadert via de direct contact optie dan kunnen we bespreken hoe ik u verder kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels zijn we al weer een paar maanden verder. Ik heb nog geen concrete actie ondernomen omdat ik de verstandhouding goed wil houden. IK heb wel weer een aantal maal mijn ex aangesproken over de schuld en dat deze echt zsm moet worden terugbetaald. Hij reageert er erg laconiek op. Dus nu ben ik wel zo ver om juridische stappen te ondernemen.
Waar kan ik het beste mee beginnen? welke stappen kan ik nemen?


Er van uitgaande dat de vorderingen opeisbaar en niet verjaard zijn, dient de eerste stap een aangetekende brief te zijn waarin betaling van het verschuldigde bedrag wordt gevorderd. U kunt mij benaderen via de direct contact optie van rechtswinkel.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag