Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


In 2014 heb ik een "zaak" gehad met de fiscus m.b.t. te veel ontvangen zorgtoeslag in de voorgaande jaren. Dit is in mijn ogen volledig verrekend, wat ik kan aantonen met bankafschriften. Desondanks bleef de fiscus mij maar achtervolgend en stapelde verrekening op verrekening en fout op fout, hoewel men mij schriftelijk had meegedeeld dat alles verrekend was. Daar overheen kreeg mijn vrouw nog twee negatieve aanslagen, omdat zij meer was gaan werken en daardoor te veel heffingskorting had ontvangen. Toen men vervolgens mij weer ging bestoken, heb ik op 6 augustus 2014 bezwaar aangetekend en daarin ook het volgende opgenomen: Ik VERTROUW erop dat u in afwachting van uw reactie op mijn bezwaarschrift de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 20212 en 2013 t.v.n. mijn echtgenote op on-hold zet. Op dit bezwaarschrift is nooit gereageerd. Wel kreeg mijn echtgenote in september 2014 en februari 2015 definitieve aanslagen waarin stond dat e.e.a. was verrekend en de aanslagen daarmee nihil waren. Wie schetst onze verbazing toen mijn echtgenote in juli 2016 opeens twee dwangbevelen ontving voor de eerdergenoemde nog niet betaald zijnde aanslagen. Reactie van de fiscus: U had de definitieve aanslagen aldus moeten interpreteren dat de aanslagen nihil zouden zijn indien u had betaald. Kan ik alsnog mijn gelijk halen, of lopen we hier tegen de bekende overheidsmuur op? Wie helpt mij?

Beste, vraag ter verduidelijking is, voor wel aspect vraagt u hulp? Voor uw zaak m.b.t. de zorgtoeslag, de aanslagen IB van uw partner, of voor beiden?

Voor wat betreft de aanslag inkomstenbelasting van uw partner, het is wellicht verstandig om hier z.s.m. een fiscaal- of belastingadviseur, dan wel boekhouder in te schakelen die alle op de aanslag ten grondslag liggende stukken goed bekijkt (second opinion), en hoe het is gegaan qua verrekening op de aanslagen van uw partner, dan wel de communicatie vanuit de Belastingdienst hieromtrent. Deze fiscaal adviseur kan u dan beter vertellen waar eventuele fouten zitten, of het haalbaar is om uw recht te halen en zo ja, de manier waarop u stappen kunt ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag