Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik sta op het punt mijn woning te verkopen, nu blijkt deze in 2008 door de gemeente zonder mij op de hoogte te stellen omgezet te zijn als bedrijfswoning.
Mijn man had een transportbedrijf, hij is in 2006 overleden en het bedrijf is toen ook gestopt.
Nu is mijn vraag : mag de gemeente dit zomaar doen, zonder mij in kennis te stellen en wat kan ik hier tegen doen.
Volgens de gemeente moet ik even 4000 euro betalen om het om te zetten.

Wachtende op uw antwoord verblijf ik,

Als ik uw vraag goed begrijp had uw woning een "gewone" woonbestemming en is in 2008 (waarschijnlijk als gevolg van wijziging van het bestemmingsplan) de bestemming omgezet naar "bedrijfswoning".
Helaas kan dit gebeuren zonder dat u daar rechtstreeks van bent geinformeerd. Bij de voorbereiding van bestemmingsplannen hoeven niet alle inwoners van het gebied waarvan de bestemming wordt gewijzigd daarvan afzonderlijk te worden geinformeerd.

Ik vrees dat u de "planschade" die u hierdoor heeft geleden, niet meer kunt claimen. Planschadeclaims verjaren vijf jaar na het onherroepelijk woden van de planwijziging.

Ik begrijp ook dat de gemeente bereid is om mee te werken aan een oplossing om de woning weer een gewone woonbestemming te geven, maar dat u wel forse leges zult moeten betalen. Er van uit gaande dat uw woning met de huidige bestemming waarschijnlijk alleen interessant is voor een partij die ter plaatse ook zijn bedrijf zal uitoefenen, schat ik in dat het toch zinvol kan zijn met het oog op de verkoopbaarheid van de woning, om te investeren in een bestemmingswijziging. Ik raad u aan om hierover goed advies in te winnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag