Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Is er een wet/regel die bepaald hoeveel badkamers en keukens een woonhuis mag hebben? En of je delen van je woonhuis mag afsluiten? Mijn woonhuis wordt door de gemeente als appartementen gezien daar ik meerdere voorzieningen heb in mijn woonhuis.

Ja, dit soort regels kunt u vinden in het bestemmingsplan dat van toepassing is op uw woning. U kunt zelf zoeken via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beoordeel dit antwoord:

De gemeente kan het vermoeden hebben dat uw woning is gesplitst in meerdere zelfstandige kamers, woonunits. En dat u van plan bent die te gaan verhuren. Als dat het geval is, kan het zijn dat dat verboden is bij bestemmingsplan. U mag het tegendeel bewijzen natuurlijk. Het bovenstaande kan ook nog gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik wil ook gaan verhuren. En heb daarvoor 3 keukens en 3 wasgelegenheden aangelegd. Ik zou verhuren per kamer of meerdere kamers.

Is het wettelijk niet toegestaan om meerdere keukens in een woonhuis te hebben, en/of meerdere wasgelegenheden?
Bijv. Joodse gezinnen hebben vaak al een 2de keuken in huis. En een tweede badkamer is ook best normaal dacht ik.
Is het probleem dat ik er 3 heb, voor iedere verdieping 1?


Ik begrijp dat u uw woning (deels) feitelijk hebt opgesplitst in drie zelfstandige woonunits. De kans is groot dat het bestemmingsplan dit verbiedt, althans bepaalt dat u voordat u splitst, u de daarvoor vereiste vergunningen dient aan te vragen en verkrijgen voordat u tot splitsing overgaat. Zoals ik u als heb gemeld, kijk in het geldende bestemminsgplan welke regels voor de woning gelden en of en zo ja onder welke voorwaarden u de woning mag opsplitsen in meerdere zelfstandige woonunits.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag