Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een bedrijf heeft het koopcontract van mijn woning opgevraagd bij het kadaster en vervolgens intergraal deze gegevens gekopieerd (50 keer) en verspreid onder alle raadsleden en aanwezigen bij de raads vergadering van de Gemeente. In deze gegevens stonden mijn naam, geboortedatum, burgelijkestaat, adres, vorig adres maar ook bv de prijs van mijn huis.De ondernemer heeft deze privacy gegevens niet geanonimiseerd.
In voel mijn ernstig geschaad in mijn privacy. De betreffende ondernemer zegt dat hij in zijn recht staat om deze gegevens te verspreiden, klopt dit?
Welke stappen kan ik tegen de ondernemer ondernemen?

Ten eerste begrijp ik wel dat dit niet fijn is voor u. Ik adviseer u het Kadaster te vragen of de ondernemer niet haar contractuele bepalingen, inclusief de bepalingen uit de algemene voorwaarden en het Kadasterwet heeft overtreden.

De ondernemer heeft van het Kadaster een niet overdraagbaar gebruiksrecht ontvangen. Ik ga er even vanuit dat tijdens uw situatie op de agenda stond. Ik ga er daarom ook vanuit dat de betreffende ondernemer uw persoonsgegevens niet gebruikt heeft in afgeleide producten of diensten die een commercieel oogmerk hebben. Wat hem wel in de weg kan staan is dat de ondernemer het product slechts mag verveelvoudigen voor gebruik binnen de eigen applicatie en ten behoeve van back-up en beveiligingsdoeleinden. Dat lijkt mij hier niet het geval.

Persoonsgegevens worden door het Kadaster verwerkt voor de doeleinden zoals genoemd in de
Kadasterwet. Verwerking van persoonsgegevens door afnemer dient verenigbaar te zijn met deze doeleinden en overigens rechtmatig te zijn.

Vraag eerst eens even eerst via https://formulieren.kadaster.nl/contact_privacy wat hun standpunt is. Het betreft namelijk eerst hun product/dienst. Daarna weet u waar u aan toe bent, een mogelijke inbreuk treft u namelijk persoonlijk.

succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor je antwoord, ik ga met het Kadaster contact opnemen, laat je weten wat hun antwoord is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag