Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan een universiteit aansprakelijk worden gesteld voor het volgende?
- Werkgroepen met een "docent" zonder bevoegdheid die "discussies" moet leiden. (Meestal net afgestudeerde studenten strafrecht die dan op basis van samenvattingen van bijvoorbeeld een vak dat ze niet kennen als handelsrecht de discussie moet handhaven)
- Werkgroepen die bestaan uit het oplezen van van internet geprinte samenvattingen door medestudenten (het gaat om PGO onderwijs)
- Geen uitgave van syllabus/samenvattingen uitgeven van vakken terwijl er ruim 50 artikelen gekend moeten worden (van zeker 10 pagina's gemiddeld)
- Werkgroepen waar geoefend wordt met essays schrijven maar docenten geen feedback geven. In plaats daarvan is de opdracht dat studenten elkaar beoordelen wat niet serieus gebeurd waardoor je aan feedback niks hebt.
- Kortom: Waar behalve het college er helemaal geen onderwijs plaatsvindt maar meer verplichte aanwezigheid omdat het moet?

Dit is belangrijk omdat mijn universiteit maar 2 herkansingen per jaar toestaat, en door foutieve correcties in een aantal tentamens (waar niet tegen wordt opgetreden ondanks klachten en meldingen) en onjuist geformuleerde tentamenvragen het aantal herkansingen al snel aantikt.

Of de universiteit zich aan de regels houdt ( voldoende) moet onderzocht worden. Hetzelfde geldt voor het recht dat van toepassing is, dat is afhankelijk van het soort onderwijs ( regulier of bijzonder , privaat) Dat maakt aan welke regels getoetst moet/ kan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag