Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


De ots van mijn dochter loopt op 16 mei 2017 af. Worden de ouders gehoord bij de rechtbank bij een verlenging ots?

Als het goed is, hebt u bericht gehad dat de er een verzoek is van de jeugdbeschermingsinstelling om de OTS te verlengen en dat als u wilt gehoord kunt worden. De rechtbank zend gewoonlijk een brief aan de gezagdragende ouders hierover. In die brief wordt ook meestal ook verteld hoe het gaat als u niet gehoord wilt worden. Meestal wordt er dan niet een zitting gepland. Gezien de datum van 16 mei 2017 zou die brief al een poos geleden verstuurd moeten zijn en zou de zitting waarop u gehoord zou kunnen worden al hebben plaatsgevonden.
Een zaak bij de rechtbank krijgt een kenmerk. Dit begint met de hoofdletter C en dan een flink aantal cijfers. Als u dat kenmerk hebt, kunt u de rechtbank wel even bellen hoe het zit. Als u het kenmerk niet hebt, kunt ook bellen, maar dan moet u de gegevens van uw dochter paraat hebben. Dan kunnen ze misschien wel op naam en geboortedatum zoeken.

Beoordeel dit antwoord:

U wordt als ouders inderdaad op een dergelijk verzoek gehoord. Heeft de gezinsvoogdijinstelling of de Raad voor de Kinderbescherming u niet laten weten wat er met de OTS zou gebeuren, in de zin van dat zij wel of geen verlenging zouden vragen? U kunt het zelf ook inderdaad bij de rechtbank navragen met het zaaknummer dan wel de personalia en geboortedatum van uw dochter. Mocht u verweer tegen een verzoek tot verlenging willen voeren, dan is het verstandig dat u zich daarin laat bijstaan door een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb inderdaad de rechtbank gebeld en het verzoek is nietig verklaard omdat de voogd de verlenging te laat heeft aangevraagd


Let hier dan wel even mee op dat het kan zijn dat er door de voogd hoger beroep zal worden ingesteld tegen deze nietig verklaring dan wel dat er alsnog een nieuw verzoekschrift zal worden ingediend bij de rechtbank om wederom de oplegging van een OTS te verzoeken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag