Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen, ik heb zojuist mijn huis verkocht en mijn vrouw en ik gaan uit elkaar. Nu heb ik gezocht voor een tijdelijke oplossing voor min 6 en max 12 maanden gevonden.

Ik ga een B&B voor langere tijd huren en heb zeker niet de intentie om hier duurzaam te gaan wonen. Ik ben nu bezig om het woonadres van mijn moeder als briefadres te krijgen maar het is nog niet zeker of dit lukt want volgens de gemeente en de wet heb ik een woonadres (maar het is een B&B). Als dit niet lukt wat zijn dan mijn mogelijkheden:
Kan ik mij inschrijven bij mijn moeder maar wat voor consequenties heeft dit voor haar financieel(belasting, toeslagen etc) ondanks dat ik hier niet duurzaam woon wat heet helemaal niet woon.
Kan ik mij inschrijven bij het B&B adres maar welke consequenties zitten hier aanvast?

Graag jullie advies. Alvast bedankt

Vervelende interpretaties van de gemeente betreffende de B & B . Zo moet een mens wel gaan liegen. Kunt u niet de tijdsduur beperken in de aanvraag want een B & B daar mag u zich ook niet inschrijven. In het uiterste geval moet u bezwaar aantekenen want er zijn zoveel mensen die tijdelijk elders wonen , bijvoorbeeld een camping, en deze mensen krijgen een briefadres wel.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel voor je reactiue Monique. Ik heb nog 1 vraag: als ik mij bijvoorbeeld laat inschrijven bij mijn moeder en hier niet duurzaam gaat wonen(ga namelijk naar B&b en kan dat aantonen) heeft dat dan geen financiele consequensties voor mijn moeder? Belasting etc


Hangt van uw moeders situatie af en in welke hoedanigheid u gaat wonen bij uw moeder. Het beste is dan het huren van een kamer aldaar zodat vermogen gescheiden blijven . Krijgt uw moeder aow , toeslagen, is er nog een fiscale partner aanwezig, allemaal van belang.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag