Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bij een woningruilovereenkomst heeft meneer op het laatste moment teruggetrokken. Schade voor mij: 400 euro o.a. wegens aangeschafte spullen. Naar advocaat gegaan. Meneer wilde toen ineens onderling schikken en de kosten vergoeden zonder tussenkomst advocaat. Ik akkoord gegaan. Nu zegt hij dat zijn advocaat het toch op de officiele manier wil doen en de kostenpost wil bekijken. Dat is toch wel vreemd allemaal. Kan hij ook zomaar op zijn schikkingsafspraak terugkomen?

Nee dat kan niet als u beiden het over de voorwaarden al eens was, het schikkingsbedrag. Maar meestal is een probleem is het bewijs dus hoe staat het , op papier ? U zou kunnen stellen dat de advocaat door hier twee uur aan te besteden er al voor zorgt dat de lasten de baten overtreffen, een reden voor de andere partij des te meer om te schikken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De schikking staat in sms berichten over en weer. Wat bedoelt u met lasten die baten overtreffen? Ik heb gewoon kosten gemaakt, allemaal aantoonbaar.


Nee ik bedoel de lasten voor de andere partij: beseft de andere partij wel dat de advocaat voor een relatief kleine vordering werkzaamheden gaat verrichten die de oorspronkelijke som te boven gaat? Dat is misschien een reden om er samen wel uit te komen, zonder advocaat. Beter voor beide partijen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag