Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb voor mijn zoon een Mazda 6 gekocht bij een auto bedrijf in Goes. Op de terugweg naar huis begon de auto steeds meer in te houden en besloten wij thuis door te rijden naar onze eigen garage. Daar bleek dat er motorisch meer aan de hand te zijn dan we hoopte. Heb de zelfde dag nog contact gehad met de dealer uit Goes. In eerste instantie leek hij wel coulant, maar achteraf wilde hij niets voor ons doen. Volgens hem hebben wij getekend en de auto meegenomen. Wij hebben screenshots gemaakt van de advertentie waar hij de auto beschrijft als een " goed rijdende auto motorisch goed". Dus al met al zitten wij met een auto waar we niet in kunnen rijden.
Wij hebben een artikel gelezen van een zelfde soort zaak waar de Rechter en de Hoogenraad een uitspraak over hebben gedaan, dat je ook zonder garantie er vanuit moet kunnen gaan dat wanneer je een auto koopt deze in orde en veilig is, zo niet dient de garage de auto te repareren,
Kan iemand mij misschien vertellen hoe dat zit.
Gr. pascal

Het is juist dat u zonder garantie recht hebt op een deugdelijke auto. M.a.w. de auto moet voldoen aan uw verwachtingen en het lijkt er op dat de auto gebreken vertoont terwijl de verkoper aangeeft dat de auto goed rijdt. Als u voldaan hebt aan uw onderzoeksplicht dan kunt u de verkoper schriftelijk in gebreke stellen om de auto te repareren anders laat u dit op zijn kosten doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag