Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De nieuwe buren hebben hun erf verhoogd (ongeveer 30cm), inclusief hun oprit. Deels loopt deze oprit naast onze tuin, echter: er loopt ook een deel naast onze woning met aangrenzend schuurtje. Hun oprit komt hiermee over de erfscheiding (onze woning ligt ongeveer 20 cm vanaf de erfgrens). De ventilatieroosters van onze woning komen hiermee net (2cm) boven hun oprit uit. Wij kunnen ons erf niet verhogen in verband met de vloerhoogte in ons huis. We zijn een gesprek aangegaan, maar dit heeft helaas niets opgeleverd.
Dat zij op en over de erf grens zijn gegaan is wellicht niet correct, maar onze grootste zorg is de wateroverlast. Zij zeggen dat ze daar voor gezorgd hebben, maar het lijkt ons niet afdoende. Deze mening wordt onder andere gedeeld door de aannemer, die destijds ons huis heeft verbouwd.
Wat zijn onze rechten en moeten we eerst naar het kadaster of de rechtsbijstand onmiddellijk inschakelen.

Indien u een rechtsbijstandverzekering hebt, dan adviseer ik u om het probleem zo snel mogelijk te melden. Wacht u daarmee dan is het wellicht te laat. Komt u niet verder dan kunt u weer contact met mij opnemen. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Enorm bedankt voor de snelle reactie. Ik bel morgen met de rechtsbijstand.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag