Stel vraag

Particulier


Vandaag vierden wij met de familie de verjaardag van onze grootouders. We hadden een aantal punters gehuurd in Giethoorn maar na het varen bleek dat 3 van ons vlekken in de broek hebben. Het gaat ons inziens om verfvlekken veroorzaakt daar de punter. (Kleur) komt overeen met de binnenkant van de boot. Ik gaf dit aan bij de verhuur en deze zei niets te kunnen doen. (Jongen van +/- 16)
Daarop zijn baas gebeld die aangaf dat het niet van de boot komt. Want deze zijn volgens hem in de winter geschilderd. Na een korte discussie gaf hij aan dat we eerst maar de broek moesten wassen en dat we daarna verder zouden kijken. Ik heb daarop wel een mail gestuurd met foto's van de 3 broeken. Thuis gekomen de broeken gewassen en als verwacht. De verf gaat er niet uit. Weer contact opgenomen en nu werd me te verstaan gegeven dat het onze eigen schuld is omdat de vlekken veroorzaakt zijn door het zitten op de voorkant van de boot. Daarop werd de verbinding verbroken. Mijn vraag; is de verhuurder aansprakelijk? Zoja, wat kan ik het beste doen?

De verhuurder is in beginsel aansprakelijk te houden voor ondeugdelijke verhuurde zaken waarbij schade is ontstaan. Wel dient de huurder zorgvuldig om te gaan met de zaak zonder dat hem enig verwijt kan worden gemaakt. Als u schadevergoeding eist zult u ook de ontstane schade dienen te bewijzen die voortvloeit door gebruik van de punters. Vaak kunnen verhuurders dergelijke schade claimen op hun aansprakelijkheidsverzekering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag