Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


een aantal maanden geleden stond ik geparkeerd op een parkeerplaats. toen ik achteruit reed kwam er opeens een vrouw achter mee aan die zei dat ik haar auto geraakt had op de bumper. ik heb helemaal niks gevoelt en weet zeker dat ik het niet gedaan heb. ik moest foto's naar de verzekering sturen van mijn auto, op die foto's is geen schade te zien. toch vond mijn verzekering dat er wel degelijk schade te zien was. na veel bellen en mailen geven ze toch toe dat er geen schade is, maar ze vinden mij nog steeds aansprakelijk omdat mevrouw een getuige heeft die naast haar zat in de auto. ik vind dit geen rechtmatige getuige omdat die persoon bevriend is met de bestuurder. ik zelf had ook een getuige die een stuk verderop stond. volgens de verzekering is deze getuige niet geloofwaardig omdat ze van veraf niet alles heeft kunnen zien.

ik moet nu 300 euro betalen, ze kunnen mij toch niet laten betalen zonder bewijs.

sta ik hier in mijn recht?

met vriendelijke groeten

Achteruit rijden is een bijzondere manoeuvre waarbij u alle verkeer voor dient te laten gaan. De schade dient u te vergoeden, maar als er geen schade is dan valt er ook niets te vergoeden. Zoals u het beschrijft gaat het hier om een bewijskwestie met getuigen. Ook uw getuige is geloofwaardig als er een verklaring wordt overlegd. Ik raad u aan de verzekeraar te laten weten dat u niet gaat betalen zonder overtuigend bewijs.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

mevrouw heeft een kras op de auto, maar op mijn auto is niks te zien. ik heb al meerdere keren aangegeven niet te gaan betalen maar ze blijven me zeggen dat ik moet betalen


zoals aangegeven gaat het om een bewijskwestie. U kunt dan ook vragen om voldoende bewijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag