Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Afgelopen vrijdag heb ik een auto aangeschaft voor 450 euro. De verkoper, die een eigen garage heeft, vertelde dat alleen de bobine kapot was en verder motorisch goed was.

Het was bijna 18.00 uur en moesten de auto snel gaan overschrijver, een proefrit was nog niet gedaan, maar we hadden afgesproken dat we daarna alsnog een proefrit mochten maken en als er iets mankeerde we gewoon terug konden komen.

Toen we een proefrit aan het maken waren, kwamen we erachter dat er heel veel niet klopte en dat er zelfs geen lampen inzaten. We moesten dus hopen dat we überhaupt veilig thuis zouden komen. We zijn teruggegaan naar het bedrijs, maar de mannen waren al vertrokken.

Eigenlijk willen we graag de auto terugbrengen en ons geld terug, is dit mogelijk, want we mogen toch in elk geval wel verwachten dat we veilig thuiskomen als ons dat gezegt werd?

Bij een relatief oude (en goedkope) auto heeft u een verregaande onderzoeksplicht, waarbij u er verstandig aan zou hebben gedaan om een deskundige in te schakelen die u zou kunnen wijzen op gebreken aan de auto. Nu u dit heeft nagelaten neemt u daarmee een groot risico. Hoewel de mededelingsplicht van de verkoper prevaleert boven uw onderzoeksplicht is het onder deze omstandigheden mogelijk dat u achter het net vist en uw geld niet zomaar terugkrijgt. Wel is het ontbreken van lampen een groot gebrek die voor rekening valt van de verkoper. Ik raad u aan in onderhandeling te gaan met de verkoper t.a.v. de reparatie van de gebreken, want niet alles zal kosteloos gerepareerd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag