Stel vraag

Particulier


Geachte,

Ik heb een dagvaarding ontvangen betreffende een huurachterstand zitting 31 mei. Een deel van de achterstand kan ik volgende week voldoen en het restant begin juli dmv belastingteruggave, kan ik uitstel van de zitting aanvragen en hoe? Dit om tijd te rekken. Is dit verstandig en mogelijk?

Hoor graag van u.

U kunt een brief schrijven aan de kantonrechter met de mededeling dat u verweer wilt voeren en dat u daarvoor uitstel vraagt. Tenzij u dan de reactie krijgt dat u geen nadere uitstel kunt vragen, kunt u dat op de nieuwe datum nog een keer doen en inmiddels kunt u dan betalen. Daarmee kunt u de schade wellicht beperken.

Beoordeel dit antwoord:

Een heel vervelende situatie dat de verhuurder een procedure heeft gestart.
Het is even de vraag wat voor procedure is gestart. Afhankelijk hiervan kan worden bezien of een uitstel kan worden gevraagd en zal worden verkregen.
M.i. is het niet onverstandig direct actie te laten ondernemen door een advocaat.
Mogelijk kan hiermee de procedure en daarmee mogelijk kosten worden voorkomen.
Ik voorzie u graag van nader advies en bijstand.

U kunt contact met mij opnemen voor nader overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Of er uitstel mogelijk is afhankelijk van de vraag of het een kort gedingprocedure of bodemprocedure betreft. In het laatste geval is een uitstel mogelijk. Als u mij een afschrift van de dagvaarding stuurt, kan ik kosteloos voor u beoordelen wat de mogelijkheden zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag