Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Wij wonen aan een mandelige brink. De brink behoort tot 6 woningen. De brink bestaat uit puin en deze zouden wij graag bestraten. De overige 5 woningen willen dit ook graag. Echter wil bewoner van 1 van de woningen niet mee betalen wanneer er een bepaald soort steen in komt. De overige 5 woningen hebben gekozen voor deze soort steen i.v.m. de kosten. Omdat bewoner van deze ene woning niet mee wil betalen, worden de kosten voor de overige 5 woningen meer, zoals logisch is.
Mijn vraag is dan ook; wat is je recht wanneer bij het stemmen 1 huishouden nee zegt en 5 ja. Moet huishouden 1 dan wel mee betalen of heeft zij recht om nee te zeggen en hoeft zij dan niet mee te betalen?

De bewoners dienen gezamenlijk te beslissen over beheers en uitvoeringshandelingen bij een mandelige zaak. Als 1 van de bewoners weigert medewerking te verlenen dan kan er vervangende toestemming gevraagd worden aan de rechter. De te maken kosten t.b.v. de brink zal dan gelijkelijk verdeeld worden over de 6 woningen. De weigerende bewoner zal dan mee moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag