Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ondersteuning bij ontslag,
Werkgever wil mij terugzetten in functie, salaris en emolumenten. Hiervoor heeft hij geen steekhoudende argumenten.
Wat zijn mijn rechten en wat zijn de gevolgen en rechten, mogelijkheden als ik deze actie van mijn werkgever niet accepteer?

Er is sprake van een eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst. U kunt sowieso het beste vragen waarom uw werkgever tot een wijziging wil komen.

Als in uw arbeidscontract een eenzijdig wijzigingsbeding is opgenomen, dan kan uw werkgever een wijziging in functie en loon doorvoeren. Dat kan echter alleen als zijn belang zwaarder weegt dan uw belang. Uw werkgever moet eerst met u erover te praten en kijken of u ermee akkoord wilt gaan.

Als in uw arbeidsovereenkomst geen wijzigingsbeding is opgenomen, kan uw werkgever geen wijzigingen doorvoeren. Als in uw arbeidsovereenkomst geen wijzigingsbeding is opgenomen, kan uw werkgever in principe geen wijzigingen doorvoeren. Tenzij daardoor voor uw werkgever een onacceptabele situatie ontstaat. Uw werkgever moet dat dan wel aantonen.

Vaak is het moeilijk om direct te bepalen welk belang voorrang moet hebben: dat van u of dat van uw werkgever.

Als uw werkgever de wijziging van functie etc, doorvoert, terwijl u het er niet mee eens bent, dan kunt u een vordering instellen bij de kantonrechter die vervolgens een beslissing neemt. U kunt dus ageren tegen deze eenzijdige wijziging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag