Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag,

We hebben een vraag waar ik op internet niet direct antwoord op vindt.

Het gaat om trottoir ik in een nieuwbouwwijk.

Wij wonen sinds een half jaar in onze nieuwe woning. Het is een wijk die door de "crisis" moeilijk volgebouwd werd, hoge grondprijs en financiƫle onzekerheid.

Nu wordt de wijk steeds voller, op een paar percelen na die ver van ideaal zijn om een huis op te bouwen. Z'on perceel ligt ook naast ons huis.

Het probleem is dat de gemeente weigert om een stoep voor ons huis te leggen omdat het aangrenzende perceel niet is bebouwd. 8 jaar staat dit perceel te koop via ontwikkelaar maar er wordt niet verkocht. De gangbare percelen zijn verpacht/ verkocht.

De huizen die 4 jaar terug of nog eerder zijn gebouwd hebben wel een stoep.
Dus de straat heeft stoep stuk geen stoep weer een stuk stoep enzovoorts. Ook voor ons huis ligt geen stoep.
De mensen lopen nu door onze tuin omdat daar een grindbak ligt of ze komen over onze bestrating voor het het huis omdat ze anders door de modder/ gras moeten.

Hoe kunnen wij de gemeente zover krijgen dat ze ook voor de veiligheid een stoep aanleggen!

Hun antwoord is dat eerst aangrenzende percelen bebouwd moeten worden. Maar wij geven ook aan dat andere huizen wel stoep hebben voor het huis.

Dank voor uw vraag. Wat een vervelende situatie. Het lijkt mij uit veiligheidsoverwegingen wenselijk dat er spoedig een stoep voor uw woning wordt aangelegd. De grond waarop de gemeente dit weigert te doen, acht ik niet valide. Ik heb al vaker vergelijkbare kwesties behandeld. De ervaring leert dat een brief van een advocaat/jurist nog wel eens wil helpen om de gemeente te bewegen tot aanleg van de stoep over te gaan. Ik ben desgewenst graag bereid u in deze kwestie bij te staan en de gemeente hierover aan te schrijven. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag