Stel vraag

Particulier


Enige tijd geleden hebben wij brand gehad in onze woning. Op advies van het Schade- en herstel bedrijf hebben wij een contra expert aan de hand genomen om ons te ontzorgen.

Het schade- en herstel bedrijf is tevens onze aannemer geworden.

Tijdens alle gesprekken met het schade- en herstelbedrijf en de contra expert bleek dat er ook eigenaarbelang is meeverzekerd. Tevens staat dit ook in de acte van taxatie getekend door de expert van de verzekeraar.

Op basis hiervan zijn we bezig geweest om ons huis weer bewoonbaar te maken.

Van de verzekeraar heb ik een brief ontvangen dat zij de schade uitkeren. Een gedeelte naar ons en een bedrag aan de aannemer op basis van de offerte.

Echter nu blijkt dat er geen eigenaarbelang is verzekerd. De aannemer heeft dan ook zijn geld niet ontvangen.

De aannemer komt nu bij ons aankloppen om de rekening te betalen.

Kan ik de contra expert aansprakelijk stellen?
Ik ben uitgegaan van zijn expertise en vakkundigheid.

In beginsel dient de contra-expert enkel de schade en oorzaak van het geval te beoordelen en hoeft hij niet op de hoogte te zijn van het meeverzekeren van het eigenaarbelang. Pas als de contra-expert is ingeschakeld door of via de maatschappij dan kunt u ervan uitgaan dat er sprake is van een verzekering. U heeft op advies van het bedrijf zelf een contra-expert ingeschakeld. Echter, nu de verzekering heeft bevestigd een uitkering te doen ook aan de aannemer, had de maatschappij u ook eerder dienen te melden dat u niet verzekerd bent. Ik raad u aan de verzekeraar schriftelijk hiervan te melden en te verzoeken om een coulance-uitkering omdat zij zich op het standpunt kan stellen dat het om een administratieve fout gaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Wat is de rol van de expert van de maatschappij in deze dan. De expert van de maatschappij heeft ook aangegeven dat er sprake is van eigenaarbelang, dit staat vermeld in de acte van taxatie. Wel staat er in deze acte dat de uitkering geschied onder voorbehoud van de polisvoorwaarden.


Als de expert van de maatschappij dit aangeeft dan dient er een uitkering te volgen. Wel kunnen er bepaalde uitsluitingen zijn in de polisvoorwaarden. Maar dit hoeft geen belemmering te zijn nu er een bevestiging is van de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een verzoek gedaan tot coulance-uitkering. Echter is dit verzoek niet gehonoreerd. In de brief welke ik terug heb ontvangen gaan zij voornamelijk in op het feit dat er geen eigenaarsbelang is meeverzekerd. Welke acties kan ik verder ondernemen?


U kunt de zaak voorleggen bij het kifid en alle bewijzen daarvoor aandragen die u heeft. Desgewenst kan ik u bij dit traject van dienst zijn. U dient wel eerst officieel een klacht te hebben ingediend bij de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag