Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Mijn vrouw en ik gaan uit elkaar. Omdat mijn vrouw maar een klein inkomen heeft en we samen kinderen hebben, zou ik graag willen dat ze in 'ons' huis kan blijven wonen waar ik de hypotheek van wil betalen.

Ik zoek eigenlijk informatie wat er mogelijk en handig is wat betref de te naam stelling van het huis en deze manier van onderhoud.

Bijv. ik eigenaar van het huis en dan verhuren aan mijn vrouw + alimentatie. Of misschien dat verhuren beter achterwege laten.

Wat zou voor ons, financieel het meest gunstig zijn?

Bij voorbaat dank.

U kunt het huis op uw beider naam laten staan , mogelijk lukt het u niet het op naam van uw vouw te zetten. Of u moet een deel van de overwaarde via partneralimentatie uitkopen. In dat geval dient u wel voldoende vermogen te hebben. Uitkoop en partneralimentatie leidt tot een aftrekpost aan uw kant, maar uw ex zal er nog inkomstenbelasting over moeten betalen. Partneralimentatie en een vergoeding voor het wonen is een idee. Maar in de aangifte wordt er toch al een verplichte aftrek gedaan voor deze vergoeding, of die nu wel of niet werkelijk is. Kortom u hebt veel vragen en bent niet van plan het huis te verkopen. Ik adviseer u toch daar rekening mee te houden alsmede u goed in te lichten, vooral op fiscaal gebied.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag