Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Heer/Mevrouw,

We hebben op 8 mei 2017 een woning gekocht. De woning werd verkocht "met vloerverwarming". Na het verhuizen bleek dat de vloerverwarming niet naar behoren werkt. We hebben door onze vertrouwde installatiemonteur de ketel laten keuren en meteen eens gevraagd hoe het zit met de vloerverwarming.

Nu blijkt dat de vloerverwarming niet naar behoren is aangesloten. Alleen het de retourstroom van de radiatoren loopt door de grond. Met andere woorden: De vloer wordt alleen warm op het moment dat de ketel aanslaat voor de radiatoren, bovendien is de temperatuur niet te regelen voor de vloerverwarming, dit is namelijk afhankelijk van de temperatuur van de radiatoren.

Zo zijn er nog een paar dingen niet in orde aan de vloerverwarming.

Als we dit naar behoren willen laten werken zal er behoorlijk wat geld tegenaan gegooid moeten worden. Wat kunnen we het beste ondernemen om dit eventueel te verhalen op de vorige bewoners?

Alvast bedankt voor uw antwoord. Met vriendelijke groet

Er is niet op voorhand te zeggen of de vorige bewoner c.q. de verkoper aansprakelijk gesteld kan worden voor het verborgen gebrek. Dit hangt namelijk af van o.a. de staat en prijs van de woning alsmede het onderzoek dat u zelf hebt laten verrichten. Feit is wel dat de verkoper in beginsel aansprakelijk is voor gebreken die normaal gebruik van de woning in de weg staan. De vloerverwarming valt mijns inziens daaronder, zodat de vorige bewoner aansprakelijk gesteld kan worden rekening houdend met de ouderdom en uw onderzoeksplicht. Ik raad u aan de verkoper dan schriftelijk in gebreke te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag