Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In onze modelspoor vereniging brengen leden hun eigen treinen mee om op de banen van de club te laten rijden. Dit kan meer dan € 1000,- per trein waarde hebben.
De banen zijn eigendom van de vereniging en staan in het in eigendom zijnde clubgebouw.
Wanneer een lid zijn materiaal gedurende meerdere dagen in het clubgebouw laat staan om er gedurende de openstelling mee te rijden, hoe is dan de aansprakelijkheid van de vereniging in geval van diefstal of schade door b.v. brand.
Kunnen de bestuursleden in dat geval aansprakelijk gesteld worden? Hoe moet je dit als vereniging regelen?

Met de leden die hun treinen in het gebouw achterlaten moeten goede afspraken worden gemaakt. Die kunnen inhouden dat de vereniging niet aansprakelijk is voor achtergelaten eigendommen van derden, maar ze kunnen ook inhouden dat de vereniging zorgt voor een deugdelijke verzekering voor deze omstandigheden. Indien de vereniging notarieel bekrachtigd de statuten heeft en bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven, dan is het bestuur niet aansprakelijk mits het zijn taken naar behoren vervult. Overigens is de kans groot dat de gemeente waarin de vereniging opereert, een aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag