Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man heeft op 6 januari verzoek tot scheiding ingediend bij de Rechtbank. Op 15 juni is er een rechtszitting voor voorlopige voorzieningen waar ik als zelfstandig verzoek partner- en kinderalimentatie ga aanvragen.

Mijn probleem is momenteel dat ik geen spaargeld, geen vermogen heb, wel hoge advocaatkosten die ik niet uit mijn besteedbare inkomen kan financieren. Voor rechtsbijstand kom ik niet in aanmerking doordat ik vaste inkomen heb. Mijn man zet mij financieel klem en wil mijn advocaatkosten niet betalen, noch een voorschot hiervoor geven. Ik heb ook geprobeerd een persoonlijke lening aan te vragen, hiervoor kom ik ook niet in aanmerking doordat ik gehuwd ben.

Kortom: mijn man heeft voorlopige voorzieningen aangevraagd waardoor ik naar de Rechtbank moet (kan ik niet zonder advocaat en wil ik ook niet) maar ik heb gewoon geen geld voor advocaatkosten. Wat kan ik nu doen?

Ik begrijp dat dit voor u een vervelende situatie is, maar gezien het belang is het desondanks verstandig een advocaat in de hand te nemen die u hierin kan bijstaan. Alimentatie rekenen is specialistisch.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag