Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goede morgen,

Vraag?

Wij hebben in het najaar van 2015 jaar een vloer laten leggen, incl betonnen ondervloer, egalisering en daarop een pvc-vloer. Alles is uit besteed aan een gerenommeerd bedrijf op het gebied van vloer en raam bekleding.
Nu ontstaat er een kuil in de vloer. Dit is bij het bedrijf gemeld. Er is een afspraak gemaakt voor beoordelen.
De heren die zijn komen beoordelen hadden een oplossing voor het probleem;
er zou een strip moeten worden geplaatst zodat de kuil kan worden weggehaald. dit houd in dat wij dus midden in de woning een drempel/strip krijgen.
Alle dorpels/drempels zijn verwijderd en alles loopt door!! Dit was namelijk de opdracht voor de nieuwe vloer.
Ik heb gevraagd naar een andere oplossing omdat een strip aanbrengen niet de bedoeling is van een vloer die geheel doorloopt maar volgens de heren was er verder geen oplossing, als er geen strip word geplaats zal de reparatie zichtbaar en voelbaar blijven door dat er een bult ontstaat.
De heren wisten geen andere oplossing aan te dragen, en het advies wat gegeven werd was dat wij maar moesten wachten tot het erger werd of wanneer de bovenste laag los gaat laten.
De klacht is grondig onderzocht, de heren beaamde dat er inderdaad een kuil in de vloer zit. Ik gaf aan dat wanneer je op de vloer klopt je de schade ook kan horen. Dit hebben de heren gecontroleerd en beaamde ook dat het hoorbaar is.
Gedesillusioneerd was ik toen de heren weg waren en ik met de conclusie achter bleef dat het verholpen kan worden door een strip te plaatsen of zonder strip een bult zal ontstaan...... Naar mijn idee geen oplossing.
Ik heb met de winkel gebeld voor meer info, en met de mededeling dat wij niet tevreden zijn met de afhandeling tot nu toe. Het winkel personeel heeft ons doorverwezen naar het hoofdkantoor.
Er is telefonisch contact geweest, en nadat er naar beide partijen is geluisterd (naar onze klacht en naar de bevindingen van de heren die zijn komen observeren) zijn we terug gebeld door het hoofdkantoor met de mededeling dat de oplossingen die zijn aangedragen (het plaatsen van een strip of zo goed als mogelijk repareren waardoor er een bult ontstaat, en zichtbaar blijft) blijven staan.

Wij voelen ons niet gehoord, omdat de oplossingen die geboden worden niet passend zijn naar ons idee (de oplossingen die zijn aangedragen) De oplossing voldoet niet aan de verwachtingen van de nieuwe vloer die wij besteld hebben.
Naar ons idee zal de gehele vloer op nieuw moeten worden gedaan, zodat het product geleverd is zoals wij het gekocht hebben.
Kunnen wij dit eisen??

Graag zouden wij advies krijgen over hoe wij dit het beste kunnen aanpakken, wie of wat hebben we nodig om dit geschil op te lossen??

Alvast bedankt voor lezen van deze casus, en wij zijn benieuwd naar jullie idee.

Met vriendelijke groet,
BvG

Het vloerenbedrijf is gehouden om een deugdelijk vloer op te leveren. Gebleken is dat de onderhavige vloer een (verborgen) gebrek vertoont, dat mogelijk wordt veroorzaakt door een fout in de wijze waarop de vloer is aangebracht. Een deskundige zal kunnen onderzoeken en adviseren wat de oorzaak van het gebrek is en hoe dit op deugdelijke wijze kan worden hersteld. Het is dus nog maar de vraag of de gehele vloer moet worden vervangen. Dit kunt u alleen eisen als blijkt dat dit de enige mogelijkheid is om de vloer te herstellen. U vermeldt in uw toelichting niet of u al een formele ingebrekestelling aan het bedrijf heeft gestuurd. Als dit nog niet is gedaan, raad ik u aan om dit alsnog te doen, opdat uw recht op herstel voldoende wordt veiliggesteld. Ik raad u ook aan om een dergelijk brief door een jurist/advocaat op te laten stellen, aangezien een dergelijke brief aan een aantal wettelijke vereisten moet voldoen. Ik ben gespecialiseerd in het bouwrecht en desgewenst graag bereid u in deze kwestie bij te staan en het vloerenbedrijf aan te schrijven. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag