Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn al ruim 10 jaar uit elkaar. Wij hebben nooit iets vast laten leggen wbt alimentatie voor onze dochter (12 jaar). Hij betaald 100 Euro per maand maar wilt vanaf nu dat geld niet meer betalen maar op de rekening van onze dochter storten omdat hij vind dat hij mij niet hoeft te betalen en dat het geld voor haar is.
Tuurlijk is het geld voor haar verzorging maar ik ben degene die voor haar zorgt 12 dagen per 2 weken. Zij is 1x per 2 weken bij haar vader van vrijdag avond tot zondag avond.
Kan hij zomaar beslissen dat hij geen alimentatie meer betaald maar onder het mom van kleedgeld op de rekening van onze dochter wilt storten

Omdat de alimentatie niet formeel is vastgelegd in een akte van de notaris of een vonnis van de rechtbank, kunt u weinig hiertegen doen. Het is daarom absoluut noodzaak om de alimentatie te herbereken en alsnog goed vast te leggen. Als uw ex niet wil meewerken aan vrijwillig traject, raad ik u aan de alimentatie via de rechter te laten vaststellen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw ex is wettelijk verplicht om bij te dragen in de kosten van verzorging en opvoeding van uw dochter. Tot de leeftijd van 18 jaar moet hij dat ook aan u betalen. Vanaf de leeftijd van 18 jaar wordt dat veelal aan het kind zelf betaalt tenzij het kind nog thuis woont. Ik raad u aan een advocaat in de hand te nemen om u hierin bij te staan. Dan zullen er berekeningen kunnen worden gemaakt en kan ook met terugwerkende kracht gevraagd worden deze alimentatie alsnog aan u te voldoen. Ik zie daar zeker mogelijkheden. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag