Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik was ongeveer 3/4 maanden geleden naar Sassenheim geweest met een ov-fiets, die ik te leen heb gekregen bij een fietsreparatie. Onderweg was de band lek gegaan. Ik heb die fiets toen op de stoep geplaatst.

Ongeveer 2 maanden later had ik pas de tijd om hem op te halen, vanwege een vervelende thuissituatie. Ik werd al enkele keren gebeld door de uitlener. Ik ging langs de plek waar ik de fiets had gezet, maar hij stond er niet meer...

Nu staat mijn eigen fiets nog bij de fietsenmaker (NS fietsenmaker). De ov-fiets is gestolen, maar de fietssleutel heb ik nog.

Ik durf zelf niet meer langs de fietsenmaker, omdat zij hebben gedreigd met het aangeven van fietsdiefstal bij de politie..

Nu is mijn vraag: is het mogelijk dat ik zelf aangifte doe bij de politie van fietsdiefstal en dan contact opneem met NS, zonder dat ik precies weet wanneer deze gestolen is?

Alvast bedankt! Ik zit hier al een tijdje mee en weet mij geen raad..

Met vriendelijke groet en alvast bedankt!

Noname

Dit is ook nog een mogelijkheid : dat de onbeheerde fiets is aangegeven door een bewoner waarop vervolgens de gemeente de fiets heeft opgehaald en in bewaring gegeven ergens. Maar ik neem aan dat de fiets herkenbaar en traceerbaar is? In dat geval heeft u wel aanleiding tot de diefstal gegeven door de zaak zo lang onbeheerd te laten staan. Omdat alles traceerbaar is denk ik niet dat u er onder uit komt. De politie zal uw aangifte opnemen maar de eigenaar van de fiets heeft juridisch meer mogelijkheden om de schade te verhalen, kijkt u maar in de voorwaarden en ook de wet ( civiel) Dus aangifte kan wel ook zonder precieze datum maar of u er dan gemakkelijk mee wegkomt, ik denk het niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag